lördag 15 december 2012

Ernst julbröd

Vi såg när Ernst bakade brödet på TV för några år sedan och det har nu blivit ett måste på julbordet.


Ingredienser
1 liter naturell yoghurt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl skalade solrosfrön
2 dl russin
2 dl hela hasselnötter
3 dl torkade fikon eller aprikoser

Gör så här
1. Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke.
2. Slå i yoghurten, nötterna och de torkade frukterna.
3. Smöra två avlånga brödformar och istället för att bröa formen, strö på antingen lite skalade solros- eller pumpafrön.
4. Skrapa ner den ganska kladdiga smeten i formen. Se till att inte fylla formen ända upp till kanten, eftersom den jäser med bikarbonaten. Jämna ev. till ytan och strö på lite solros- eller pumpafrön.
5. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in formen och låt stå i ca 45 minuter (i varmluftsugn).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar