För en tid sedan satte jag denna glögg för första gången efter ett recept som jag fick på jobbet. Idag hällde vi upp på flaskor och provsmakade. Längtade redan till nästa jul :)
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst, 50 g
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära, ca 5 cm
1 kanelstång
500 g russin
2,5 kg socker
Rör ut jästen i lite svagdricka och fyll sedan på med resterande.
Skala potatis och ingefära och skiva grovt.
Blanda allt i en tiolitershink och täck med plastfolie som du gör små hål i. Rör om någon gång de första dagarna så att sockret blandas ordentligt.
Blanda allt i en tiolitershink och täck med plastfolie som du gör små hål i. Rör om någon gång de första dagarna så att sockret blandas ordentligt.
Låt stå i ca sex veckor (om du kan). Men smaka av längs resans gång och gör en smakbedömning.
Tappa upp på flaskor och se upp för bottensatsen som är väldigt grumlig!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar